tillatande

På tisdag den 8 oktober blir det en heldag i Umeå för projektet "Det tillåtande rummet". Under dagen kommer filmer, låtar, foton och dataspel att visas upp på Utopia. På kvällen blir det premiär för filmen "Drömfabriken" på Folkets bio och släppfest för skivan "Det tillåtande rummet 3" på Väven.

Alla aktiviteter är gratis, men du måste ha en biljett för att se filmen. Information om hur du får tag i en biljett kommer senare.

Klicka här för att läsa mer om "Det tillåtande rummet", ett projekt som drivs av Kulturverket och Fritid för Alla. Bilden är lånad från Kulturverkets webbplats.

sikta

Lördag den 5 oktober är det final i Sikta mot Stjärnorna. Som vanligt avgörs tävlingen på Äpplet i Umeå, med mat, musik och fest.

Det kostar 450 kronor om du vill äta mat, och 200 kronor om du vill gå på eftersläppet (från kl 13.00). Anmäl dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast fredag den 27 september.

gruva

Törs du undersöka Den hemsökta gruvan? Det är ett enkelt spel som går ut på att utforska en gammal gruva. Spelet öppnas i ett eget webbläsar-fönster.

Klicka här för att spela spelet

spokena

André har gjort en tecknad film om två spöken som gör rackartyg i djurparken.

Klicka på bilden för att titta på filmen.