streck bollar

Podbild5

 

Hej nu kommer Podcast avsnitt 5 och ni kan som vanlig höra av er till podcasten i Nordmaling på

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Lyssna på podcasten här!

tredje-filmen.gif

 

Klicka på bilden så får du se filmen.

polar bear and water.jpg Pussel 24 bitar

 

tiger-2535888_1920.jpg Pussel 35 bitar

podcast4

Hej! Nu har årets podcast 2018 kommit.. Som vanligt kan ni höra av er till podcasten via mail på mail adress. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

 

Lyssna på podcasten här

Hej alla läsare!

I söndags skrev jag ett kändisbrev till Björn Bjelfvenstam som spelade Verner i serien 'Tre Kronor' från 90-talet. Det är en såpopera som utspelar i den påhittade förorten Mälarviken. Där följer man olika familjers liv i förorten. Serien får sitt namn från en idrottssal som i serien heter Tre Kronor.

En karaktär som jag gillar är Hans-Åke "Klimax" Wästberg spelad av Niclas Olund. Han är en snygg blond kille som av misstag blir skjuten av sin far Hans då han försöker råna postkontoret. Det gör att Klimax får en ryggmärgsskada och hamnar i rullstol.

En ryggmärgsskada kan ha olika effekter på folk. Om du skadar den ordentligt kan du förlora förmågan att röra vissa delar av kroppen. Ju länge upp på ryggen man skadas desto mindre av kroppen kan man röra sig med. Klimax ryggmärgskada var så pass långt ner på ryggen att han fortfarande kan använda armarna och överkroppen men kan tyvärr inte längre gå.

 

Klimax hamnar sedan i rullstol. När han får komma hem, visar det sig att Bimbo är gravid, och de bestämmer sig för att behålla barnet, som efter födseln får namnet River.

I säsong tre gifter han sig med Bimbo, och de är båda lyckliga då de är gifta och fått barn. Men giftermålet slutar tragiskt, då Bimbo omkommer i en bussolycka. Detta tar hårt på Klimax, som inte vill träffa någon annan tjej. I säsong sex blir han dock tillsammans med Pamela, som han även skriver en låt till. I serien såldes låten till Arvingarna, som faktiskt också spelar den på riktigt.

Klimax blir förkrossad när Pamela vill göra slut, då hon kommit på att hon är homosexuell. Detta tar hårt på Klimax, som tar River och flyttar till Linköping i säsong sju, för att studera till civilingenjör.

 

Kanske kommer att skriva om fler karaktärer jag får se :)

 

Tack och hej leverpastej